Het is al en rijdje geleden, dus weer eens tijd om wat te schrijven! Vandaag een ‘recept’ voor een gluten- en melkvrije pasta knoflook carbonara. Met nadruk op de look, want ik heb dus echt het look van de knoflook die ik in mijn tuin geplant had gebruikt!

Inmiddels is het look grotendeels afgestorven, maar toen het er nog mooi fris en groen uitzag heb ik opgezocht hoe je dit kon eten, en er stond dat je de groene delen van de knoflook als prei kon gebruiken. Dus toen ik een keertje met weinig voorraad wat avondeten voor mezelf wilde maken,maakte ik dit gerecht ermee!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • Glutenvrije pasta (Massimo zero spaghetti in mijn geval) – afgewogen voor 1 persoon
  • Spekjes
  • 1 stengel look van de knoflook
  • (optioneel) een extra teentje knoflook
  • Peper
  • Vegan geraspte kaas (violife in mijn geval)
  • Boursin plantaardig

Kook de pasta volgens de instructies. Was vervolgens het look van de knoflook, en snij in stukjes van ongeveer een cm. Bak de spekjes, en pers hier eventueel een teentje knoflook bij uit. Voeg het look erbij, en bak even mee. Breng op smaak met peper. Zet hierna het vuur laag, en voeg naar smaak boursin en kaas toe. Pasta er doorheen roeren en klaar is het! Zo heb je snel een lekkere maaltijd. Ik vond zelf het look van de knoflook erg lekker smaken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *