Gisteren hebben we al voor de tweede keer super lekker gegeten bij restaurant Saray in Leeuwarden. Het eten smaakte weer goed, en we kregen zelfs een salade en gegrilde groenten speciaal zodat ik deze ook kon eten.
Ik ben bij Turkse restaurants vaak gewend dat ik er redelijk kan eten, vooral het vlees is vaak goed te doen. Sausjes bevatten vaak yoghurt of melk dus dat is wel goed om even na te vragen. Bij dit restaurant zat er ook Bulgur bij het eten. Dit is rijst gemaakt van tarwe, en daardoor ook niet glutenvrij. Gelukkig waren er ook aardappelen! Normaal ben ik gewend dat allergenen wat lastig zijn binnen een Turks restaurant, maar hier waren gluten- en lactosevrij goed bekend en kon de bediening er ook heel goed over vertellen.
De vorige keer at ik Shab havuç als voorgerecht. Ik kon het niet allemaal op want het was een behoorlijk grote portie, maar het smaakte heerlijk! Ik heb wortel nog nooit zo lekker gegeten. Ook kreeg ik er glutenvrij brood bij.
Als hoofdgerecht at ik de vorige keer Alibaba, een heerlijke stoofschotel met grote stukken zacht vlees en groenten. Ik heb zeker het gevoel dat ik hier ook gezond kan eten! Gisteren nam ik de Piliç siste, gegrilde kip (te zien op de uitgelichte afbeelding). Deze smaakte ook goed. Ik heb bij Saray meer keuze dan ik gewend ben, normaal kan ik maar 1 of 2 gerechten eten. Dus ik ga vast nog wel een keer wat anders proberen!